Moderador de la sessió.
Cap de Programes d'Innovació d'ACCIÓ
La perfumeria i la cosmètica és un sector en madur, sòlid i en creixement amb un compromís especial amb la internacionalització i amb la innovació. Els majors reptes de les formulacions són la consistència, l’estabilitat, l’eficàcia i la seguretat, però en aquesta indústria la innovació sobretot es fonamenta en els el canvis en les preferències dels consumidors sobre textures, formats i fragàncies, així com per la recerca de nous nínxols de mercat.
Per mantenir tant els principis actius com les essències que componen els cosmètics es fa necessària la tecnologia de la microencapsulació, amb la qual els principis actius són dividits en partícules i protegits per altres substàncies que els recobreixen, evitant així la seva degradació i garantint que es mantenen les propietats fins que es produeix el seu alliberament controlat.
La tendència d’aportació de principis actius des de l’in-terior de l’organisme, arribada des d’Àsia, és abordada per la nutricosmètica mitjançant càpsules amb ingre-dients naturals generalment extrets de plantes i fruites. Entre els més demandats hi ha el col·lagen hidrolitzat, l’àcid hialurònic, lípids com les ceramides, els troco-trienols i tocoferols, i antioxidants com el superòxid dismutasa. La neurocosmètica elabora cosmètics que arriben al sistema nerviós per reparar els danys que es produeixen en l’epidermis amb el pas dels anys; la lito-cosmètica, que usa tècniques amb minerals cristal·litzats. La biocosmètica és una tendència que rebutja la utilització de pesticides, plantes sotmeses a modificació genètica, derivats del petroli i conservants sintètics, i descarta l’experimentació en animals.
Moderador de la sessió.
Cap de Programes d'Innovació d'ACCIÓ
Vicepresident sènior de Natura Bissé
Investigadora del Grup de Biofísica de Lípids i Interfases de l'IQAC-CSIC i cofundadora de Bicosome
Col·laborador científic del Sincrotró