jul. 05 / 2019
Sala Polivalent del Parc de Recerca UAB

Debat sobre pràctiques innovadores d'economia circular aplicada al sector de l'aigua.

L’economia circular és un model basat en els cicles de vida, en què l’optimització de recursos és una constant pels seus objectius de màxim benefici i residus zero.

Prenent en consideració l’augment de l’estrès hídric al món, així com la degradació de sistemes i el dany econòmic, com podríem atribuir a l’aigua al seu màxim valor i minimitzar el concepte de “residus” en base a aquest model circular? La resposta es relaciona, sobretot, amb l’extracció de materials valuosos, nutrients i energia de les aigües residuals abans que tornin a utilitzar-se per a un altre fi, o bé que tornin amb seguretat al cicle natural de l’aigua. La sortida a l’atzucac en què ens trobem passa per la pressió reguladora, però també pels avenços tecnològics i per la transició cap a nous models de negoci públic i privat.

Durant la sessió es va presentar el cas de col·laboració entre CETAQUA i dos municipis, i es va desplegar un debat sobre pràctiques innovadores i tendències de la mà de les entitats, les empreses i els investigadors participants, adquirint perspectiva sobre solucions als reptes tecnològics i socials.

Ponents

Teresa Zamora

Moderadora de la sessió.

Responsable d'Emprenedoria i Empresa i coordinadora de la iniciativa "Vallès Circular" del Consell Comarcal del Vallès Occidental

Susana González

Responsable de l’Àrea de Qualitat de Cetaqua

Oriol Ferrer

Oficina de l’Aigua de l’Ajuntament de Sabadell

Verónica Muñoz

Tècnica d’Empresa de l’Ajuntament de Gavà