Actualitat

Mar 30 / 2023
Valorització dels Residus Orgànics: Fem del problema una oportunitat

El Hub b30 organitza una nova Matinal d’Innovació sobre Valorització dels Residus Orgànics, el 21 d’abril i el 5 de maig de 2023, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Vallès Occidental, el Consell Comarcal del Vallès Oriental i Leitat. L’objectiu de les sessions és continuar treballant amb els actors clau de la cadena de valor per identificar reptes i explorar noves solucions i models per implementar una gestió adequada i intel·ligent de la matèria orgànica.

 

nov. 08 / 2022
Agents del sector de la mobilitat debaten com aconseguir uns polígons més accessibles, intel·ligents i sostenibles

Experts de la indústria, administració pública, persones investigadores i usuàries es van reunir el passat 28 d’octubre en un Brunch d’innovació per debatre els reptes i oportunitats per millorar l'accessibilitat als Polígons d’Activitat Econòmica, així com, models de mobilitat socialment i ambientalment més sostenibles. Aquesta sessió va estar promoguda pel Parc de Recerca UAB i la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC), en el marc del projecte Circular B30.

 

jul. 28 / 2022
Circular B30, el projecte que posiciona l’eix Mollet-Cerdanyola com un territori referent en economia circular

El projecte articula una xarxa de “labs” en el territori (OpenLabs) per aconseguir la transformació cap a un ecosistema sostenible de recerca i innovació

jun 22 / 2022
L’impacte de les tecnologies d’impressió 3D en les empreses del territori

El Hub b30 va organitzar un Brunch d’innovació, el passat 17 de juny a la seu de la UPC de Terrassa, sobre el repte que suposa per a les pimes implantar la impressió 3D en els processos interns o en la fabricació de productes. Les empreses, centres de recerca i agents d’innovació assistents van discutir al voltant de la viabilitat de potenciar aquestes tecnologies en els plans de negoci. 

 

maig 26 / 2022
Agents d’innovació i administració cocreen per articular una Xarxa d’Open Labs del territori B30

En el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) “HubB30, més enllà de la circularitat”, el passat 24 de maig es va celebrar una Matinal d’Innovació per compartir coneixement i consensuar l’encaix d’espais d’innovació, com infraestructures clau en el marc de les agendes compartides.

abr. 27 / 2022
Tornen els Brunchs d’innovació presencials del Hub b30

Després de dos anys, el Hub b30 va poder tornar a organitzar un brunch presencial al Parc de Recerca UAB. Va ser el passat dia 22 d’abril, va reunir una quarantena de persones i la temàtica de discussió va ser el reciclatge i la reutilització de bateries de vehicles elèctrics.

 

Mar 29 / 2022
Es presenta el projecte Hub b30 a la conselleria d’Empresa i Treball

La vicerectora d’Innovació i Projectes Estratègics de la UAB, Rosa M. Sebastián Pérez, i l’Associació Àmbit B30 van presentar el projecte Hub b30 al conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, durant la reunió de la Comissió Executiva d’aquesta associació del passat dia 24 de març.

 

gen. 10 / 2022
El Hub b30 tanca l’any 2021 amb l’objectiu de creixement assolit

Quatre anys després de la seva creació, el Hub b30 es troba ara en una etapa de creixement i de consolidació. S’ha impulsat un model de governança, per sumar esforços de tots els actors del sistema d’innovació, per tal de definir conjuntament accions de futur i agendes compartides per assolir-los. Tot això amb l’objectiu comú de fomentar la connexió amb els agents de la Quàdruple Hèlix - administracions públiques, l’àmbit acadèmic, empreses i societat civil - i donar resposta als reptes del territori B30.

nov. 05 / 2021
El turisme industrial com a sector emergent després de la Covid-19

La indústria i el seu estret vincle amb el turisme va ser el tema del tercer i últim Brunch d'Innovació del Hub b30 d'aquest 2021. Aquest acte, que es va celebrar el dia 29 d'octubre en format virtual, va estar coorganitzat per la UAB i el Consell Comarcal del Vallès Occidental, va reunir representants de la Diputació de Barcelona, de la xarxa XATIC, del MNACTEC i s'hi van exposar els casos d'èxit de l'empresa HP i del Sincrotró Alba.

Pàgines